Werkwijze

Als u een klus heeft, die te groot of te ingewikkeld is voor uzelf en u iemand wilt inschakelen daarvoor, heeft u waarschijnlijk de volgende vragen:

- wat komt erbij kijken?

- hoeveel geld gaat het kosten?

- hoeveel tijd gaat het kosten?

Zoals in het voorbeeld op de foto rechts. Een erker renoveren kan op vele manieren. Ik help u bij een voordelige keuze, zowel in materiaal als in arbeid. Als zelfstandig timmerman heb ik vele klussen uitgevoerd en voer ik al het werk ook zoveel mogelijk zelf uit. Ook metselen, stucadoren, loodgieterswerk en de electrische installatie kan ik zelf verzorgen. Net zolang totdat die bijkomende klussen zo groot zijn dat het verstandig is om collega ZZP'ers erbij te betrekken.

Als ZZP'er heb ik een betrouwbaar netwerk van collega's met hun eigen specialisme. Zoals glaszetten en dakdekken. Hierdoor ben ik staat om uw grotere klus aan te pakken en complete verbouwingen in dezelfde tijd als een grote aannemer te doen. U profiteert van mijn continue aanwezigheid, ik doe mijn eigen werk terwijl ik mijn collega's begeleidt en zorg dat ze zich aan de afspraken houden. Er is dus geen overhead en u heeft 1 dagelijks aanspreekpunt.

U zult daarom waarschijnlijk prettig verrast worden door de voordelige begroting van uw opdracht. En mocht deze toch tegenvallen, dan overleggen we over andere materiaalkeuzen, het gezamenlijk uitvoeren van het werk of andere kostenbesparende maatregelen. Weer zoals in het voorbeeld van de erker: geen compleet nieuwe maar vervangen van de onderdorpels, dus honderen euro's i.p.v. ettelijke duizenden, geen dure renovatie van het autentieke glas-in-lood maar voorzetramen geplaatst onder garantie van de glaszetter.

Overvliet hout- en interueurbouw ben ik begonnen als uit de hand gelopen hobby. U kunt daarom rekenen op kwalitatief uitstekend werk, waarbij ik details kan uitvoeren waar de meeste bouwbedrijven niet aan denken of te ingewikkeld vinden. Ervaring heb ik in de loop van 30 jaar opgebouwd.

Terwijl ik in de IT werkte als projectmanager heb ik vanuit dat specialisme tweemaal een eigen huis aangepast aan de eisen van deze tijd. Daarvoor maakte ik zelf keukens, installeerde standaard keukens en badkamers en meubels bij familie en vrienden. En maakte een tuinhuis, carport en dakkapellen op mijn eigen huis. Mensen zagen het resultaat en vroegen mijn hulp. Ik heb het roer omgegooid, laadde mijn gereedschappen in een bestelbus en ben sinds die tijd lekker met mijn handen bezig.